sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulu tulla loikkelee


Jänis on iloinen. Saara Suomala neuloi sille valkoisen viitan. Ulkona ei ole lunta, mutta sisällä on pieni valkoinen maailma. Saara kokosi maailman päiväkodin väen tuomista valkoisista esineistä ja lasten valkoisista askarteluista. Tässä Jänis istuu valkoisella valtaistuimella. 
Olemme lasten kanssa harjoitelleet valtaistuimella oloa. Kokeilleet, miltä tuntuu olla kuningas tai kuningatar. Hovikumarrukset sujuvat arvokkaasti, kun pistää kruunun päähänsä. Mielikuvissa kaikki on mahdollista; timantit loistavat pinkkiä väriä, sinistä hehkua.



Jänis melkein uppoaa valkoiseen maailmaan. Tässä se istuu luistinhäkin päällä ja väittää osaavansa luistella.  Lapsia naurattaa. He tietävät, että "Minä osaan"-leikissä voi osata mitä vain. Kaveritkin oppivat heti. Lapset voivat kokeilla Kamariteatterissa, miten sujuu  hiihtäminen, mopolla ajo, baletti, uinti, ninja-taistelu...
Tässä on sarjakuvaa Jäniksen päivästä. Harjoittelemme satu-kaavan avulla kerrontaa, jossa on alku, keskikohta ja loppu. Lasten toiverooleissa prinsessat, kissat, batmanit, starwars-ukkelit, spidermanit ja ponit kohtaavat. Jänis on ihmeissään, mutta iloinen.


OIKEIN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti