Haapajärvi

Hei, olen Milja!

Aloitin Haapajärven päiväkodilla taidepedagogina 1.6.2016. Olen valmistunut taidekasvattajaksi Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 2009 ja sen jälkeen olen työn ohella suorittanut ensin Teatterin ja kasvatuksen opinnot Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston puolella  ja sen jälkeen Aalto Pron ja Ihmissuhdetyö ry:n yhteiset Ryhmätaideterapiaopinnot. Aikaisemmin olen opettanut lapsille ja nuorille kuvataidetta ja ilmaisutaitoa sekä vetänyt ryhmätaideterapiaryhmiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Vapaa-aikanani teen mielelläni taideprojekteja niin kuvataiteen kuin teatterinkin alalta, erityisenä kiinnostuksen kohteenani on nukketeatteri.

Olen odottanut innolla uutta työtäni taidepedagogina Haapajärven päiväkodissa. Päiväkoti-ikäisten kanssa oleminen ja työskenteleminen on aina täynnä yllätyksiä ja riemua. Toiveenani on päästä tekemään lasten kanssa monipuolisesti kaikenlaista taiteen keinoin. Arjen elävöittäminen ja värittäminen taiteen avulla on mielestäni tärkeää. Tulen työskentelemään ennen kaikkea esiopetusryhmässä ja 4-5 -vuotiaiden ryhmässä, mutta koko päiväkodin yhteisprojekteista on myös ollut jo puhetta. Suurimpana pelkonani työn suhteen onkin, ettemme kerkiä toteuttamaan kaikkia niitä ihania asioita, joita me lapset ja aikuiset toivomme!

Haapajärven päiväkoti sijaitsee kauniissa kulttuurimaisemassa vanhan Haapajärven kirkon kupeessa.
Alkuperäinen koulurakennus on vuodelta 1896 ja se peruskorjattiin viihtyisäksi päiväkodiksi vuonna 2006.

Toiminnan peruslähtökohtana on, että kohtaamme lapsen yksilönä kunnioittaen lapsuutta elämän vaiheena. Huomioimme lasten tarpeet suunnitellessamme toimintaa, jotta siitä tulisi lasten kiinnostuksen kohteiden mukainen. Luonnonläheisessä maisemassa on helppo tutustua luontoon, sen monimuotoisuuteen ja tarkkailla vuoden aikojen mukanaan tuomia muutoksia. Päiväkodin ryhmät retkeilevät säännöllisesti lähimetsissä.

Lasten leikeillä on päiväkodissamme myös tärkeä sija. Kunnioitamme lasta ja hänen leikkiään. Pitkäkestoiseen leikkiin luodaan mahdollisuus kiireettömässä päivässä. Syli ja läheisyys, turvallisuus sekä lasten henkilökohtainen huomiointi ovat asioita, jotka ohjaavat toimintaamme. Toimimme paljon pienryhmissä.

Taidepedagogin tehtävänäni tulee ennen kaikkea olla lasten tukena kasvussa, kehityksessä ja oppimisessa. Teatteri-ilmaisu mahdollistaa mielestäni hienosti erilaisten roolien ja tunteiden kokeilun ja harjoittelun, kuvataiteen keinoin taas saa tuotua esille monenlaisia tärkeitä ja jopa vaikeitakin asioita. Ylipäänsä taide ja sen tekeminen mahdollistaa kokonaisvaltaisen itsensä ja maailman hahmottamisen ja tutkimisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti