maanantai 5. syyskuuta 2016

Yhdessä ja kahden - luottamuksen siltaa rakentamassa Gesterbyn päiväkodissa


Elokuu on ollut ryhmässämme tutustumista ja yhteisöllisyyden rakentamista. Olemme rakentaneet ryhmähenkeä erilaisin leikein sekä muun muassa hiljaa keskittyen ja riemulla roiskien maalaamisen äärellä. Yhteisestä maalauksesta syntyi monta metriä pitkä juna, jonka kyytiin kaikki ryhmän lapset ja kasvattajat ovat tervetulleita. Junan syntymisen yhteydessä kokeilimme myös letkassa satuhierontaa.




Yhteismaalauksen lisäksi lapset ovat maalanneet omia toiveiden lehtiä, joita olemme kiinnitttäneet ryhmän tilassa roikkuvaan isoon puunoksaan. Lehdet ovat syntyneet rennosti maalaten. Myöhemmin olen kirjoittanut lehtien taakse, mitä lapset ovat halunneet kertoa: mistä minä tykkään, mitä tykkään leikkiä ja mitä haluisin leikkiä enemmän päiväkodissa. Nämä keskustelut ovat olleet myös tärkeitä kahdenkeskisiä hetkiä.

Luottamusta on rakennettu maalamisen lisäksi myös maistaen ja haistaen. Lapset ovat upottaneet sormensa mangokiisseliin, maalailleet sitä paperille ja maistaneet makujakin. Maalausta jatkettiin mustikoilla ja puolukoilla. Näillä harjoituksille avasimme aistit tulevia taideleikkejä varten. Metsäretkillä lapset ovat saaneet opetella järjestelmäkameralla kuvaamista ja tutkia valokuvaamisen keinoin luonnon ihmeitä. Lisäksi lapset innostuivat varjoteatterihetkestä, jossa metsän eläimet tulivat tervehtimään heitä.





 
Hämähäkin koti


Otimme kehykset mukaan metsäretkelle. "Taidetta voi löytyä kaikkialta".

Nyt kun luottamusta on alkanut rakentumaan on ollut hyvä tehdä pitkäkestoisempia suunnitelmia ja tavoitteita. Tehtäväni ryhmässä on alkanut hahmottumaan. Tulen jatkossa ohjaamaan enemmän pienryhmätyöskentelyä lasten suomenkielen ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseksi. 

Tässä pienryhmä matojen animaatiokokeilu päivää piristämään! 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti