perjantai 30. syyskuuta 2016

Gesterbyn päiväkoti: syyskuun terveiset!


Voimaukkeleita, tanssijoita ja ninjoja! Lapset tekivät pieniä veistoksia. Ja mihin ihmeasentoihin oma hahmo pystyikin vääntymään! Ensin väännettiin rautalangasta "luuranko" aikuisen avustamana ja sitten lapsi muotoili foliosta massaa rungon päälle. Lopuksi hahmo kiinnitettiin puupalikkaan, jotta se pysyisi pystyssä.

Aluksi lapset olivat ihmeissään, että mitäköhän tästä oikein tulee. Lopputulos kuitenkin herätti hymyä ja innostusta.

Työpaja aloitettiin valokuvausleikillä: valokuvaaja otti leikissä kuvia minun tai lapsen erilaisista liikkeistä. Samalla arvailimme, mitä liike kuvasi. Ihmettelimme työpajan aluksi myös Giacometin veistoksia - niiden ihmeellisesti venyviä käsiä ja jalkoja.






Tarvitaan väriä! Tutkimme veistosten asentoja ja lapset maalasivat omalle hahmolle värit. Asento piirrettiin hiilellä.







Suomikerhossa käytimme hahmoja apuna ja nimesimme kehon osia. Lapset piirsivät myös omakuvan peilin avulla - missä silmät, missä suu, missä korvat yms. Hahmot seikkailivat myös värien loistossa ja opettelimme värejä. Lopuksi lapset kuvasivat hahmoja värivaloissa.



Toisessa pienryhmässä "Nallekallekerhossa" pohdimme, millaisia tunteita värit herättävät. Ensin kävimme tunteita läpi piirtäen ja sitten pohdimme niiden yhteyttä väreihin. Lapset ovat piirtäneet myös kuvia toisistaan ja maalanneet toistensa kasvoja siveltimellä näkymättömillä väreillä.

Tämän kerhon keskiössä ovat vuorovaikutustaidot. Tavoitteena on kannustaa lapsia itseilmaisuun ja leikkiin tutussa ryhmässä, joka kokoontuu yhteen kerran viikossa. Ohjaan tätä kerhoa erityislastentarhaopettaja Arja Terhon kanssa.




Metsäretkellä olimme aarrejahdissa ja etsimme metsän timatteja. Niistä syntyi yhteinen ympäristätaideteos.
Syyskuussa kaikki Gesterbyn päiväkodin lapset ja aikuiset saivat myös kokea Anna Uschanovin Aidantakainen Atlas varjoteatterielämyksen. Lumoava ja rauhallinen tunnelma sai lapset hienosti keskittymään.

Lapsille jäi erityisesti mieleen Annan loppulaulu, joka ehkä myös laukaisi pientä jännitystä. Esityksen jälkeen lapset piirsivät ja kertoivat, mikä heille jäi mieleen. Lapset kertoivat myös omia satuja esityksen innoittamana. Jatkossa saamme nähdä varjoteatteria ehkä myös Tikankolossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti