maanantai 19. syyskuuta 2016

Haapajärven päiväkoti: Peter Pan

Haapajärven päiväkodissa 4-5-vuotiaiden ryhmässä on syksyn teemana ollut erilaiset sadut ja tarinat. Peter Panista lähdettiin liikkeelle, koska se oli monelle lapselle mieluinen tarina. Lapset tykkäsivät erityisesti sadun hahmoista: Kapteeni Koukusta, Helinä Keijusta ja tietysti Peter Panista. Teema käynnistyi sadun lukemisesta ja metsäseikkailusta. Seikkailun päätteeksi löytyi Helinä Keiju ja herkullinen aarre!
Teema jatkui pienryhmien askartelulla. Nukkarin ikkunaan tehtiin yhdessä Peter Pan -maisena laivoineen ja hahmoineen.
Merirosvolaivaa voi ihastella myös toiselta puolelta.
Jokainen lapsi teki itselleen miekan tai taikasauvan. Niitä käyttäen pidettiin jumpat. Oli Helinä Keiju -jumppaa ja Kapteeni Koukku -jumppaa. Jumppien vetäjinä olivat tietysti hahmot itse!
Pienryhmissä tehtiin merirosvolaiva. Siihen tuli ulkokuori, sisätilat, omat viirit ja purjeet. Kokeiltiin erilaisia tekemisen tapoja: Viireihin painettiin omatekoisilla leimasimilla, niihin myös piirrettiin tusseilla. Laivan runkoa maalattiin peiteväreillä. Sisätiloja koristeltiin öljypastelliliiduin.
Merirosvolaivassa tullaan leikkimään kaikki vuorollaan.
19.9.2016 pidettiin laivan kastajaiset. Nimeä mietittiin yksin ja yhdessä. Lopuksi äänestettiin nimeksi "Pyssy". Kastajaisissa laulettiin ja tanssittiin, sekä kastettiin kaikista lapsista ja aikuisista merirosvoja. Nyt laiva on valmis leikkeihin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti