perjantai 11. marraskuuta 2016

Gesterby lokakuu: Lasten maailma toiminnan lähtökohtana

Ponilinna leikeissä
Kaarinan Eronen rakentamassa lasten kanssa autojen taloa
Autot kaahaavat päivittäin hurjaa vauhtia ja ponien maailma imaisee lapset leikkeihin Tikankolossa. Poni- ja autoleikit ovat olleet suuressa suosiossa lasten keskuudessa. Lokakuussa lapset saivat rakentaa ponilinnan ja automaailman rikastuttamaan ja rauhoittamaan leikkejä. Olemme puhuneet ryhmän aikuisten kesken siitä, että on tärkeää muistaa laskeutua lapsen tasolle. Kun aikuinen ohjaa ja on leikeissä mukana myös leikkien sanavarasto monipuolistuu.
Rakennusprojektien lisäksi osa lapsista innostuivat keksimään erilaisia menopelejä: autoja, laivoja, lentokoneita ja kaikkea niiden väliltä kuten kissalaiva, soturi- ja avaruusalus...Rakentamisen yhteydessä lapsia jututettiin ja he kertoivat omista keksinnöstään. Lapsista otettiin myös valokuvia oman menopelinsa kanssa. Puupalikat ja muu vastaava materiaali saivat uuden elämän - lapset olivat omien lelujensa suunnittelijoita.


Menopelit olivat toisinaan myös leikeissä mukana.
Ötökkä saa kyytiä!

Lokakuussa lapset tekivät savitöitä. Saven työstö antoi osalle lapsista uusia onnistumisenkokemuksia. Myös muotoilussa voi onnistua!

Lapset kokeilivat grafiikkaa press print -tekniikalla ja tekivät salaisuuksia isille tai muulle tärkeälle ihmiselle. Telaaminen oli uutta ja hauskaa!

Leikkikerhossa lapset ovat kokeilleet varjoteatteria ja maalasivat toistensa varjoja.
Leikkikerho "nallekallet" on päiväkodista tuttua pienryhmätyöskentelyä, jossa lapset saavat paremmin äänensä kuuluviin. Kerhossa pidetään taideleikkiä yllä rauhallisessa ilmapiirissä.
Leikkikerhossa lapset kokeilivat varjoteatteria myös värikalvoilla. Syntyi satu: tonttu meni uimahalliin...

...ja laski vesiliukumäkeä

...sitten se meni kahvilaan syömään munkkia.

Löysimme päiväkodin pihalta jätelavan ja rakensimme siitä varjoteatterilavan. Saha käteen ja hommiin! Remmissä Anja Paasonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti